in

Kisić: Otvoreni za sva mišljenja o zakonu koji reguliše sezonski rad

BEOGRAD –

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpuno je otvoreno za sva mišljenja kada je u pitanju budući zakon koji će regulisati angažovanje sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede, šumarstva, građevinarstva, turizma i ugostiteljstva i pomoći u kući, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na tribini u Domu omladine, koju je organizovao portal Mašina na temu novog zakonskog rešenja u toj oblasti, rekla da Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo radi na izradi nacrta zakona i da je taj proces potpuno transparentan.

“Još ne postoji nacrt ovog zakona, ali dobro je da pričamo i da se čujemo. Budite ubeđeni da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji neće biti na korist radnika. Potpuno smo otvoreni za sva mišljenja i sve što je u okviru zakona i što ima smisla i te kako ćemo uvažiti”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka je navela da je imala na desetine sastanaka sa članovima radne grupe i da je bilo dosta poboljšanja na tekstu budućeg zakona.

Kisić Tepavčević je kazala i da je Ministarstvo pokrenulo formiranje radnih grupa za izradu nekoliko nacrta zakona i da je reč o zakonima o radnim praksama, o socijalnom preduzetništvu, o volontiranju i o štrajku.