in

Naručivanje putem aplikacije nadživeće pandemiju

Ostatak se, dodao je, odnosi na kozmetiku, knjige i male kućne aparate.

Dostavu, prema njegovim rečima, najčešće traže mladi i sredovečni ljudi između 25 i 45 godina.

“To je uglavnom poslovni svet koji kuburi sa vremenom pa ili nema vremena da izađe iz kancelarije i ode da jede u restoranu ili kada dođe kući s posla, vreme radije potroši na druženje sa ukućanima nego na spremanje hrane”, rekao je Đurović za Tanjug.

Ističe, međutim, da putem aplikacija naručuju i mlađi od 25 godina pa i od 18 godina ali i stariji od 60, a kao zanimljivo navodi da je sve više korisnika iz dijaspore koji poručuju za svoje rođake i prijatelje u Srbiji.

Podjednako poručuju i žene i muškarci.

Što se tiče hrane koju traže tokom pandemije bila je primetna potražnja zdrave hrane, zatim hrane koja se smatra tradicionalnom srpskom kuhinjom a tražen je i grčki giros.

Uveren je da će ovaj način trgovine biti nastavljen i nakon pandemije.

” Očekujem da će skraćivanjem vremena dostave i povećanjem obima priuštivosti roba, fenomen dostave da se održi i da raste iz godine u godinu”, kaže on.

Komentarišući primedbe koje se mogu čuti da je kod nas dostava poručene robe spora, Đurović navodi da kurirske službe nisu optimizovane i da se događa da poručenu robu ne dostavljaju do vrata.

Ipak, ukazuje da je sada primetno poboljšanje u ovim segmentima u odnosu na pre godinu dana, što nagoveštava da celo ovo tržište ide u dobrom pravcu.