in

Popović zatražio ostavke rukovodstva policijske stanice u Gračanici

Obraćajući se medijima otac napadnutog Luke, Dejan Dimitrijević, objasnio je da način istrage koji sprovode policijski službenici u Gračanici jasno pokazuje da ne postoji volja da se ovaj slučaj rasvetli.

“Ono što se dešava u 48 sati je nemoguće shvatiti, da se žrtva pretvara u napadača. Svedok, brat napadnutog mladića, koji je pokušao da odbrani Luku optužen je od juče za jučerašnja dešavanja. Izjave svedoka napadača su odmah uzete, pružena im je pomoć odmah nakon incidenta. A tek juče, na moje insistiranje, saslušani su svedoci koji su bili sa mojim sinom, radi se o dve devojke koje su sa njim bile u trenutku napada. Da ja nisam insistirao policijski službenici ih ne bi pozvali”, priča Dimitrijević.

Nezadovoljstvo radom rukovodstva policijske stanice u Gračanici iskazivano je protestima meštana i ranijih godina. Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović podseća da je Skupština ove opštine ranije donela odluku o razrešenju komandira policijske stanice u ovom mestu, nakon čega on gotovo pola godine nije bio u policijskoj stanici.

“I dalje ne znamo kome je bilo u interesu i zašto su ga predstavnici prištinskih institucija ponovo vratili na to mesto. Mislim da je moralna obaveza i samog komandira i ostalih u rukovodstvu ove stanice da podnesu ostavke. Ukoliko se to ne dogodi započećemo proces njihove smene”, naveo je Popović nakon čega su okupljeni meštani skandirali “ostavka”.

protest, gracanica,

U napadu koji se u centru Gračanice dogodio u utorak oko 21:30 časova telesne povrede zadobio je Luka Dimitrijević. On se u tom trenutku nalazio u društvu sestre i devojke. Napala su ga trojica Albanaca koja su se automobilom dovezla iz pravca Prištine. Oni su privedeni i pušteni na slobodu iste noći. Komandir policijske stanice kazao je juče da je ovaj incident okarakterisan kao “tuča”, a motiv je, kako je dalje naveo, “nesporazum”.