in

Potpisan Sporazum o saradnji MUP-a i Udruženja osiguravača

Sporazum su potpisali direktor policije Vladimir Rebić i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, uz prisustvo ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Rebić je naveo da od 2018. godine, kada je uspostavljen sistem za digitalno preuzimanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije građani više ne moraju da idu na šaltere policijskih uprava i plaćaju takse, već je dovoljno da se obrate svojoj osiguravajućoj kući.

Prema njegovim rečima, na osnovu ovog Sporazuma policijski službenici dobiće najsavremeniju opremu, koja će omogućiti da se uviđaji saobraćajnih nezgoda obave efikasno u skladu sa svetskim standardima.

Direktor policije je ukazao da se na ovaj način olakšava i rad osiguravajućim društvima i omogućava efikasno otkrivanje prevara u osiguranju, jer se dokumentacija direktno iz policije preko savremenih informacionih tehnologija šalje Udruženju osiguravača.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije istakao je dobru i kvalitetnu saradnju tog udruženja sa MUP-om i izrazio uverenje da će ona, posebno sa dolaskom novog ministra, biti nastavljena.

“Ideja nam je da doniramo značajnu informaciono-tehnološku opremu Ministarstvu unutrašnjih poslova, da pomognemo saobraćajnoj policiji i pomognemo da građani jednostavno ostvare svoje odštetne zahteve, ali i da osiguravajuća društva budu zaštićena od zloupotreba”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ovaj vid saradnje koji je uspostavljen 2018. godine omogućio je da se odštetni zahtevi koji su ranije rešavani po nekoliko meseci, danas završe u roku od 10 do 15 dana.