in

Pozitivna komunikacija između studenata i Ministarstva zdravlja za rad studentske poliklinike

BEOGRAD –

Direktorka Studentske poliklinike Marija Obradović izjavila je za list Danas od četvrtka da je ostvarena pozitivna komunikacija između studenata i Ministarstva zdravlja u pravcu toga da se zadrži stari model rada studentske poliklinike, za koji je iskustvo pokazalo da je bolji.

Planom optimizacije mreža zdravstvenih ustanova predviđeno je da se tri studentske poliklinike (u Beogradu, Novom Sadu i Nišu) pripoje domovima zdravlja i da sa njima postanu jedno pravno lice, što je prethodnih dana izazvalo negodovanje jednog broja organizacija koje se bave zaštitom prava mladih.

Organizacija mladih “Omladinska mreža Srbije” saopštila je juče da je dobila uveravanja od Ministarstva zdravlja da neće doći do ukidanja studentskih poliklinika u Srbiji.

Javna rasprava o planu optimizacije traje do 22. februara, a kako je za “Danas” kazao predsednik Omladinske mreže Srbij Danilo Potparić, predstavnici Ministarstva zdravlja su na sastanku poručili da taj plan nije konačno rešenje, te da Ministarstvo ima sluha za primedbe poručujući da neće biti gašenja studentskih poliklinika.