in

Premijerka sa fitnes zajednicom: Vakcinacija jedini izlaz iz kovid krize

Sastanku je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić kao i predstavnici ministarstva finansija. Predstavnici fitnes radnika na sastanku bili su članovi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Sportskog saveza Beograda i udruženja personalnih trenera.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da predsednica vlade i ministar iz prve ruke čuju sve probleme i zahteve sa kojima se ova industrija suočava od početka pandemije. Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem i dijalogom pronađe najbolje rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Predstavnici fitnes zajednice podvukli su da su zainteresiovani i spremni da učestvuju u kampanji za masovnu imunizaciju stanovništva. Prema njihovim rečima, uvereni su da bi vakcinacija pomogla što bržem povratku njihovog poslovanja u normalne tokove. Kao zagovornici zdravog života, istakli su da se vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 u potpunosti uklapa u njihovu agendu i nadaju se nastavku ovakvog tempa vakcinacije u Srbiji.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost da u potpunosti poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi sve u cilju nastavka rada i poslovanja. Njihov osnovni zahtev bio je duže radno vreme kako bi mogli da u skladu sa merama bolje rasporede svoje članove i vežbače, s obzirom na to da većina teretana funkioniše na principu zakazivanja.

Današnji sastanak deo je širih konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa COVID- 19.

Premijerka Brnabić ranije se sastala i sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, kao i sa udruženjima frizera, ugostitelja i muzičara.