in

Reka i planina su DOBITNA KOMBINACIJA! (FOTO)

Atrakcija na Drini, Foto: Rina

Vožnja kajaka sve je popularnija u Srbiji, jer to je način da iz jedne nove perspektiva sagledate prirodu koja nas okružuje i u njoj uživate. Ovaj sport posebno je popularan na Drini, jednoj od najlepših reka u Evropi.

„Specifičan pogled i beskrajno zelenilo samo su neki od aduta zbog kojih smo se odlučili na vožnju kajakom preko Drine. Ovde smo prvi put, mesto je prelepo dobra je kombinacija pogleda na reku i na planinu, odlično je za planinarenje i kajaking”, kažu turisti koji su došli iz Nemačke.

Uprkos tome što je Drina poznata kao plahovita i brza reka, vožnja na daskama prilagođena je svim uzrastima i sposobnostima, a da biste se vozili nije vam potrebno nikakvo ranije iskustvo.

„Sa adekvatnom opremom, vodičem, spust je fantastičan, nema potrebe ni za kakvom panikom, iako je velika reka, ipak ona ima svoje čari , pogotovo leti kad je manji vodostaj. Iako je malo brža voda, može da se uživa, ali nije ništa opasno, ni riskantno, tako da vožnju na daskama mogu da upražnjavaju svi, bilo je tu dece od šest, kao i osoba od 70 godina koje su prvi put stale na daske i uživali”, kaže Miloje Jovanović, član „Zelenog medveda”.

Iz Turističke organizacije su mišljenja da je pandemija kovida navela ljude da sve više provode svoje slobodno vreme u oviru granica naše zemlje i da razmuišljaju o alternativi kao što je povratak prirodi.

„Domaći turisti su shvatili prednosti i reke Drine i sve više koriste vožnju daskama, po reci Drini, to je do skoro bilo rezervisano za strance, zanimljivije njima, međutim, može se videti sada da i naši ljudi redovno upražnjavaju”, izjavio je Siniša Spasojević, TO Tara – Drina.

Bonus video:

Sale Tropiko ispričao za Espreso šta mu je u Zvezdama Granda najstresnije

03:14

Sale Tropiko ispričao za Espreso šta mu je u Zvezdama Granda najstresnije

(Espreso/Rina)