in

Sanitarna inspekcija podnela 483 zahteva zbog kršenja mera

On je za TV Pink precizirao da su takvi zahtevi podnošeni u 2020. i ovoj godini, da su neki već rešeni i da postoje pravnosnažne odluke, a da je najveći deo tih zahteva podnet u poslednje vreme zbog kršenja mere karantina u kućnim uslovima.

“To je situacija gde su naši državljani prilikom ulaska na teritoriju Srbije dobijali rešenje o obaveznom karantinu do 10 dana, a onda je MUP izvršenom proverom ustanovio da je prekršena mera i podnošeni su zahtevi”, kaže Pavlica.

Što se tiče ostalih prekršaja, naveo je, oni se odnose na nepoštovanje radnog vremena pravnih lica i privrednih subjekata, nenošenje zaštitnih maski i nepostavaljanje dezo-barijera.

“Imali smo čak i slučaj da jedno pravno lice nije odredilo takozvanog kovid redara, što je obaveza ako ima više od troje zaposlenih, a koji kontroliše da li eventualno korisnici njihovih usluga nose zaštitnu masku”, kaže Pavlica.

Naveo je da je u 2020. Komunalna inspekcija Grada Beograda izdala 68 prekršajnih naloga, od kojih 28 lica nisu niti su platila, niti su se obratila sudu, a u vezi sa prekršjanim nalozima za 40 lica vode se sudski postupci.

Objasnio je da, kada neko dobije prekršajni nalog, može da plati u roku od osam dana 50 odsto novčane kazne koja je propisana u fiksnom iznosu

Dodao je da može da se u roku od osam dana obrati i sudu i podnese zahtev za sudsko odlučivanje, zbog osporavanja navoda prekršajnog naloga.