in

Šeranić: Vakcinacija u Srbiji obavlja se fenomenalno

On je došao na Sajam da se uveri kako se obavlja imunizacija građana na najvećem punktu u zemlji ocenivši da je Srbija u tome lider.

U Srbiji je do sada vakcinisano oko 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dodajući da će naša zemlja ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Republici Srpskoj, da bi mogli da ga koriste kada budu imali dovoljno vakcina.

Šeranić je rekao da će se proces vakcinacije radnika iz zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj u narednoj sedmici proširiti i na radnike iz privatnih zdravstvenih ustanova, kao na one iz privatnih, javnih i socijalnih ustanova, pre svega iz staračkih domova.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Aleksandar Stefoski rekao je da su rezultati u vakcinaciji vredni pomena i izrazio nadu da će se u narednom periodu uz zajedničku saradnju vakcinacija uspešno sprovoditi i u Republici Srpskoj.

Lončar je nakon današnjeg sastanka sa Šeranićem rekao da vakcinacija zdravstvenih radnika iz RS u Lozniči, Šapcu, Sremskoj Mitrovici teče odlično.