in

Studenti: Imunizacija jedini način da pobedimo virus

Luka Marošanin, član Upravnog odbora Omladinske mreže Srbije, kazao je da ga kao mladu osobu i člana Omladinske mreže, raduje masovna vakcinacija među mladim osobama, koja je počela u ponedeljak, a obavlja se u studentskim domovima i u poliklinikama.

Istakao je važnost toga što se među mlade osobe stavlja izbor koju vakcinu žele da primi i što u tom smislu mlade osobe mogu da biraju vakcinu u koju su najsigurnije.

“Važno je što nam je omogućeno da možemo brzo primiti vakcinu i to će pozitivno delovati na broj vakcinisanih. Ključni zadatak svih je da i mladima objasne značaj vakcinacije i koji su benefiti imunizacije”, kazao je Marošanin.

U tom smislu organizacija kojoj pripada, kako kaže, radila je u prethodnom periodu da ljudi od znanja, odnosno sa Medicinskog fakulteta, mladima preko onlajn konferencija predoče sve benefite i značaj imunizacije.

“Smatram da je razgovor sa mladim ljudima osnovni put kojim ćemo doći do većeg broja mladih i studenata koji će se vakcinisati i na taj način se izboriti sa ovom pošasti, odnosno sa virusom korona”, kazao je Marošanin.

Danijela Gligorević, student prodekan Farmaceutskog fakulteta, navela je da studenti Farmaceutskog fakulteta, razumeju značaj vakcinacije.

“Samo kada steknemo imunitet možemo da se vratimo normalnom studentskom životu – učenje u učionici bez maske, apsolventske večeri, ekszurzije”, kazala je Gligorević.

Podsetila je da su studenti Farmaceutskog fakulteta već imali dve prilike ranije da se vakcinišu, odnosno u dva termina u saradnji sa Studentskom poliklinikom.

“Sada svi studenti Univerziteta mogu da se vakcinišu u poliklinikama i domovima. Pozivamo sve studente da se vakcinišu jer samo vakcinacijom možemo pobediti ovaj virus i nastaviti studiranje onako kako ga poznajemo pre pandemije”, navela je Gligorević.