in

Tiče se saradnje u turizmu

Danas su ministarke turizma Srbije i Republike Srpske, Tatjane Matić i Suzane Gašić obavile važan razgovor u svrhu saradnje na polju turizma i napredovanja zajedničkih projekata, za koji se smatra da bi značajno doprineli regionalnom osnaživanju u ovom sektoru.

Ministarke su saglasne da postoji veliki potencijal u oblasti etno-turizma, kao i da je potrebno razvijati receptivni turizam i planirati zajedničke nastupe na trećim tržištima, saopštio je Ministarstvo turizma Srbije.

Matić je istakla da je za povratak normalnom funkcionisanju, a posebno za oporavak ugostiteljsko-turističkog sektora ključna vakcinacija, jer ujedno podiže i poverenje u ovaj sektor.

Dodala je da će povezivanju tržišta Srbije i Srpske značajno doprineti izgradnja auto-puta Ruma – Šabac.

Gašić je istakla je da Srpska i Srbija saradnju kontinuirano jačaju implementacijom zajedničkih projekata, odluka i rešenja koja se donose kako kroz bilateralne odnose resornih ministarstava, tako i kroz stratešku saradnju dve Vlade.

Dodala je da saradnja nije trpela zbog ograničenja koje je u protekloj godini nametnula pandemija, već naprotiv, jer se Srbija pokazala kao najpouzdaniji partner Srpske u doba krize.