in

Zakup lokala će im biti smanjen za 30 odsto!

Niš, Foto: Print Screen Youtube

Veće grada Niš odlučilo je da ugostiteljima i turističkim agencijama zakup gradskog prostora umanji za 30 odsto u periodu od juna do novembra.Vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kazala je danas da će zakup biti umanjen, jer Niš želi da pomogne u otklanjanju negativnih efekata pandemije korona virusa, koji su se posebno negativno odrazili na ovu kategoriju privrednika.

Ugostiteljima je od januara do aprila zakupnina bila umanjena za 50 odsto, a sada će umanjenje biti 30 odsto, jer je krug zakupaca proširen turističkim agencijama”, objasnila je Jovanović. Veće grada Niša danas je usvojilo i zaključak kojim se javno komunalnim preduzećima “Objedinjena naplata” i “Mediana” preporučuje da svim ugostiteljima i hotelijerima omoguće plaćanje u 12 fiksnih rata zaostalih dugova za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada.

Jovanović je rekla da je to još jedna mera kojom grad želi da pomogne privrednicima u smanjenju negativnih efekata pandemije.

Bonus video:

MILAN LAINOVIĆ IZ YUTE U PULSU SRBIJE: Kakav će turizam biti ove godine?

01:03

MILAN LAINOVIĆ IZ YUTE U PULSU SRBIJE: Kakav će turizam biti ove godine?

(Espreso / Beta)