in

Ambasada Norveške: Zaposlenje za 94 osobe

BEOGRAD –

Ambasada Norveške u Srbiji saopštila je danas da je ta zemlja, kroz projekat “Norveška za vas – Srbija” podržala zapošljavanje 94 osobe u manje razvijenim gradovima i opštinama u Srbiji, pa je 38 žena i 56 muškaraca dobilo zaposlenje tokom 2020. i 2021. godine.

 

Projekat “Norveška za vas – Srbija” podržao je stvaranje novih radnih mesta kroz podršku preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima i organizovanje stručnih obuka i praksi u skladu sa lokalnim akcionim planovima zapošljavanja.

Posebno sam ponosan što je Norveška, uprkos teškim okolnostima, uspela da podrži stvaranje više od 90 novih radnih mesta u Srbiji, kroz projekat “Norveška za vas – Srbija” koji sprovodi UNOPS. Norveška će ostati posvećena društveno-ekonomskom razvoju Srbije i u narednim godinama, rekao je ambasador Jorn Eugen Jelstad.

Korisnici ove podrške odabrani su kroz različite javne pozive koje je sproveo projekat, pa je tako potpisano 68 ugovora o dodeli bespovratne podrške za osnivanje novih i razvoj postojećih preduzeća, i sprovedeno šest projekata stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima zapošljavanja.

Kraljevina Norveška podržala je ove projektne aktivnosti sa oko 600.000 evra.