in

Čadež: Srpske “čiste sobe” za rusku fabriku lekova

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, koji je prisustvovao otvaranju, istakao je da je reč o najvećem projektu koji je “Termovent” radio kada su u pitanju “čiste sobe” i proizvodnja lekova.

“To je više od 6.000 kvadrata “čistih soba”, povezanih proizvodnih celina izgrađenih veoma komplikovanim tehnologijama”, rekao je on.

termovent

Dodao je da će, kada projekat bude u potpunosti realizovan, to biti najveća proizvodanja u Rusiji onkoloških preparata i drugih lekova.

On je istakao da je “Termoventom” ne samo regionalni već i evropski lider u ovoj oblasti.

termovent

Srpska kompanija na ovom poslu projektuje, proizvodi i montira kompletnu najsavremeniju tehnološku opremu za sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije i upravljanja, koji obezbeđuje sterilne uslove prema najvišim standardima i zahtevima farmaceutske proizvodnje.

čadež

Paralelno sa završetkom radova na proizvodnom delu fabrike, kompanija privodi kraju i poslove na medicinsko-biohemijskoj laboratoriji, centru za istraživanje i razvoj i drugim delovima kompleksa “Farmasintez – Nord”.

Direktor Termoventa Dušan Petrović izjavio je da je ta kompanija povezala četiri različite tehnologije i napravila veliki broj laboratorija.

Generalni direktor “Farmasintez – Nord” Mihail Kvašnjikov izjavio je da su “čiste sobe” su vrlo jedinstven poduhvat i da je “Termovent” ispunio veoma zahtevene uslove tendera.

Predsednik PKS Marko Čadež u Sankt Peterburgu učestvuje na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu koji traje do 5. juna.