in

“Kalcedonija” u Kikindi zapošljava nove radnike

Bez prethodnog radnog iskustva u šivenju, Olivera Stojanović iz Kikinde uspešno je savladala sve segmente tog posla. Iz ugostiteljstva je prešla u proizvodni pogon italijanske kompanije „Kalcedonija“ i, kako kaže, nije se pokajala.

“Radim ovde već godinu i po dana i mogu vam reći da sam baš zadovoljna i sa uslovima rada, sa ophođenjem prema radnicima, kao i sa ličnim dohotkom. Zadovoljna sam i sa ekipom sa kojom radim i mojom majstoricom. Korektno je sve”, rekla je Olivera.

Iako je sredinom marta prošle godine morala na kratko da prekine proizvodnju, kompanija „Kalcedonija“ poslovala je pozitivno. Otpuštanja nije bilo, a plan za ovu godinu je proširenje kapaciteta.

“Trenutno imamo gotovo 600 zaposlenih radnika ovde u Kikindi. Planiramo da u prvih pet do šest meseci ove godine zaposlimo još između 80i 100 osoba. Budući da nam je ovo drugi pogon u Srbiji, otvoren nakon subobtičkog, jako smo zadovoljni radnicima, koji su vredni i požrtvovani”, rekao je Adriano Zoni, direktor „Kalcedonija grupacije“.

Jedan od planova je i da zaposlenje u „Kalcedoniji“ pronađu i radnice fabrike „Emepi“, čiji je proizvodni pogon nedavno zatvoren u Kikindi. U otvaranju novih radnih mesta podršku svim firmama daće i lokalna samouprava.

“Dobro tržište, kvalitet robe i kvalitet naših žena koje rade ovde pokazuju da smo vredni i da firme žele da dođu i da ima perspektive da i druge firme dođu kod nas”, rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

U kikindskom pogonu „Kalcedonije“ trenutno je zaspolena 591 osoba, a glavna delatnost je proizvodnja čarapa i donjeg veša. Tokom pandemije, pokazali su društvenu odgovornost, kada su sašili i donirali oko 6000 maski.