in

Mali: 20.000 za penzionere iz realnih izvora, ne zbog izbora

Mali je za TV Pink rekao da je ta pomoć koji je predsednik Aleksandar Vučić najavio za penzionere u februaru sldeće godine dokaz kontinuiteta podrške države najugroženijima.

Ministar je rekao da je suficit budžeta u junu i julu ukupno 60 milijardi dinara, da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a sada je 38,5 milijardi.

“Deficit je 1,3 milijarde evra manji nego što smo očekivali”, rekao je on i dodao da je Srbija za pola godine ostvarila rast od 7,5 posto BDP-a.

Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo.

On je objasnio da su penzioneri razumeli državu u vreme finansijske konsolidacije posle 2014. godine i da je ta konsolidacija bila ključna za oporavak i rast Srbije.

“Veliko hvala njima, isplatićemo 20.000 dinara, bez obzira na izbore, jer je to naša politika”, rekao je ministar finansija.

Mali je ocenio da državi ide dobro i da zato pomaže, te da se to ne radi iz izmišljenog novca kao što je to radila prethodna vlast.