in

Mihajlović u Šapcu o saradnji države i grada u energetici

Ministarka je izjavila da je zadatak ljudi na vlasti da učine sve što mogu za sve građanke i građane da žive bolje.

“Ranije kada sam dolazila slušala sam građane da se žale kako ih bivši gradonačelnik deli prema tome za koga glasaju. Zato mi je drago da danas Šabac ima novog gradonačelnika i tu sam da vam kažem da nećete biti sami i da ćemo zajedno raditi za dobrobit građanki i građana Šapca”, kazala je Mihajlović.

Poručila je da će raditi na tome da sva domaćinstva imaju mogućnost da dobiju subvencije da zamene prozore i vrata, jer to je nacionalni interes.

“Hoćemo da ulažemo da kuće i domaćinstva mogu da imaju solarne panele, jer će tako i računi biti niži, višak energije ići će u sistem i na dobitku će biti i građani i država. Bilo je reči o većem korišćenju obnovljivih izvora energije, kao što su geotermalna energija, biomasa, solari”, izjavila je Mihajlovićeva, podsetivši i da je u prethodnim godinama uloženo 10 milijardi dinara u putnu infrastrukturu u ovom kraju.

Navela je i da je želja da “svi krovovi u Srbiji, ili bar određeni procenat ima solarne panele”.

“Ako se dogovorimo i to uradimo, onda će naš račun biti niži, kortistićemo zeleni izvor energije, a kada nismo tu, solarni paneli praviće električnu energiju, ona ulazi u sistem, pa ćemo to sačuvati za naredni mesec. Domaćinstva će biti na dobitku, a država će biti takođe na dobitku jer ćemo koristiti zeleni izvor energije”, navela je Mihailović.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić zahvalio je na pomoći i podršci tokom prethodnih godina i istakao da je Mihajlovićeva istinski prijatelj građana Šapca.

“Grad Šabac je napokon postao partner svojoj državi i zajedno sa Vladom Srbije postajemo deo razvoja zemlje. Velikim infrastrukturnim ulaganjima omogućićemo boljitak svim svojim građanima. Danas smo razgovarali o novim zakonima i kako da to primenimo kod građana, pre svega kada je reč o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti”, izjavio je Pajić.

Načelnik okruga Vladan Krasavac je rekao da grad Šabac posle dužeg vremena postaje istinski saradnik svoje države.

“Ovim projektom grad Šabac pokazuje da postaje istinski partner svoje države, što nije bilo ranije. Zahvalnost moramo odati našem novom gradonačelniku koji je u veoma kratkom periodu napravio konekciju sa državom, a odgovornom politikom ministarstava i Vlade, svi nastoje za ravnomernih razvojem gradova, a samim tim i Šapca“, istakao je Krsavac.