in

Mihajlovićeva sa potpredsednikom “Ziđin majninga”: Srbija ima ogroman potencijal u proizvodnji bakra

BEOGRAD –

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Šaojeng Šenom, potpredsednikom “Ziđin majning grupe”, o investicijama ove kineske kompanije u Srbiji.

 

Mihajlovićeva je čestitala Šaojengu na rezultatima “Ziđin majninga“, ali i „Ziđin kopera“, rekavši da je za Srbiju važno da takve kompanije posluju i investiraju u našu zemlju.

“Drago nam je da investirate u Srbiji, što je rezultat dobrih odnosa naša dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, kao i prijateljstva srpskog i kineskog naroda. Dobrodošli ste u Srbiji, da razgovaramo o trenutnim i budućim investicijama, posebno imajući u vidu da će ove godine biti otvoren i novi rudnik “Čukaru Peki”.

“Ziđin majning” radi važan posao, u svim velikim infrastrukturnim projektima ima otvorenih pitanja, tu smo da radimo zajedno i da vas podržimo. Vaše kompanije mogu doprineti rastu BDP-a i privrednom razvoju Srbije, zato smo tražili i da definišete dugoročnu strategiju razvoja obe kompanije, jer želimo da vam pomognemo unapređujući poslovno okruženje“, poručila je Mihajlovićeva.

Šaojeng Šen čestitao je Srbiji na dobroj organizaciji vakcinacije i borbi sa pandemijom.

“Hvala Vam na liderstvu i podršci našim projektima. Svesni smo koliko je projekat bakra i zlata “Čukaru Peki” važan za vašu zemlju. Prema strateškom planu proizvodnje bakra u ovoj i narednim godinama, uveren sam da će Srbija postati ozbiljan proizvođač bakra u svetu“, rekao je Šaojeng.