in

Nordeus prodat američkoj kompaniji za 378 miliona dolara

Američka kompanija “Take-Two Interactive Software” će platiti 225 miliona dolara unapred u kešu i deonicama u vrednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi portalBiznisvajr.

Osnivački tim “Nordeusa” primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju. Deo u gotovini će biti finansiran iz sopstvenih sredstva američke kompanije.

Iz “Nordeusa” su na svomTviternalogu napisali da su ushićeni jer postaju deo “Tejk tu” porodice.

“Saznali smo da delimo zajedničke vrednosti, viziju i kulturu. Uzbuđeni smo što svoje proizvode i svoj rad nosimo lokalno sa njima, jer nastavljamo sa ciljem da Srbiju postavimo na globalnu mapu gejminga”, ističe se u objavi “Nordeusa”.

Kako navodiBiznisvajr, preuzimanje kompanije “Nordeus” za “Tejk Tu” znači jačanje njenog mobilnog poslovanja nakon akvizicija “Soušal pointa” i “Plejdotsa” 2017. godine.

Osnovana 2010. godine, “Nordeus” je kompanija za video-igre na mobilnim platformama sa sedištem u Beogradu.

Najpoznatija po “Top Eleven”, najuspešnijoj svetskoj igri u kategoriji fudbalskih menadžera na svetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika.

“Top Eleven” pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom.

“Nordeus” vode njegovi suosnivači, Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor), koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon što ih je preuzela kompanija “Tejk tu”, ukazuje Biznisvajr.