in

Srpska organska hrana na digitalnoj svetskoj smotri BIOFAC

BEOGRAD –

Privredna komora Srbije, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), organizovala je nastup devet srpskih kompanija na sajmu organske proizvodnje BIOFAC, koji se ove godine održava u digitalnoj formi do 19. februara, pod nazivom “BIOFAC H eSpecial 2021”.

Nastup srpskih firmi organizovan je u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju “Serbia organica” i Razvojnom agencijom Srbije.

Srpski proizvođači nastupaju na smotri od 17. februara pod prepoznatljivim sloganom “We speak organic” u okviru digitalnog štanda pod nazivom Serbian national pavilion, saopštila je PKS.

Svoje najkvalitetnije proizvode potencijalnim distributerima i kupcima predstavljaju Ecoagri Serbia iz Bele Crkve, Drenovac iz Arilja, All Natural foods iz Nove Pazove, Menex iz Kruševca, Mastar food iz Užica, ITN Group iz Beograda, Awis s iz Beograda, Interfood 6O iz Čačka i Frutorga iz Prokuplja.

BIOFAC je najveći specijalizovani svetski sajam u oblasti organske proizvodnje, koji se svake godine tradicionalno održava u Nirnbergu u februaru i okuplja više od 3.000 izlagača, a obiđe ga više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.