in

“Telekom neće više biti džak za udaranje; Država rešila problem Jovanjice”

Vučić je, u izjavi novinarima, posle dočeka AstraZeneka vakcina na beogradskom aerodromu, upitan za izveštaj Evropskog parlamenta u kome se pominje Telekom, Jovanjica i Krušik, naglasio da Telekom neće više viti džak za udaranje samo da bi dvojica bili bogatiji i imali politički monopol nad svim.

On je istakao da je posao Telekoma da se bori na tržištu.

“Zahvaljujući normama koje smo mi doneli imate mogućnost da osim da budete kablovski operater možete da proizvodite program, što nemate pravo u mnogim drugim zemljama. Ali mislili smo da je to važno za slobodu izjašnjavanja i medija. Smatrali smo da je dobro da i tajkuni budu konkurencija državnim kompanijama”; objasnio je Vučić.

Istakao je da je nemoguće da kompanija, u kojoj ima državnog udela, bude , kako je rekao, išutirana sa tržišta.

“Želim uspeh Telekomu pošto je to kompanija naših grđana, i kažem da ona ne može biti uništavana”; naglasio je on.

Šta je problem s Jovanjicom? Država rešila, pohapsila…

Šta je afera u Jovanjici, država je razrešila taj slučaj i uhapsila ljude, upitao je predsednik Aleksadnar Vučić komentarišući amandman na izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, a koji se odnosi na slučaj Jovanjice, Telekoma i Krušika.

Na novinarsko pitanje kako komentariše izveštaj EP, odnosno amandmane na izveštaj, od kojih se u jednom navodi i zahtev nekolicine poslanika za rezultatima u slučajevima Krušik, Jovanjica, Telekom, i šta će Srbija uraditi po tom pitanju, Vučić je odgovorio:

“Da se razreši afera Jovanjica? Država je razrešila, pohapsila ljude. Ili mislite valjda da država treba da reaguje na Jovanjicu onako kako vi reagujete ili da formrianmo novu državu Jovanjicu da bi neko bio zadovoljan?”.

On je upitao šta je afera u Jovanjici, da li to, što su se, kaže, pojavila dvojica koja nešto izmišljaju, pa izgube i privatno na sudu.

“Mislite da lažima neko može da ostvaruje politički profit? Ne može, pa makar bio iz Evropskog parlamenta”, rekao je Vučić.

“Šta je problem u Jovanjici? Izgleda da niko ne zna, osim što volite da slušate razne priče, jer kada god pitam – niko ne zna ništa da mi kaže osim gluposti koje slušam od pojedinih secikesa, koje drugo i ne znaju da kažu”, rekao je Vučić.