in

Navaljni u stabilnom zdravstvenom stanju, saradnici traže dokaze za to

Navaljni je imao lekarski pregled u kaznenom zavodu u Vladimirskom regionu i njegovo opšte zdravstveno stanje je dobro, saopštio je regionalniogranak Ruske federalne kaznene službe, prenosi TASS.

Navaljnijevi prijatelji rekli su juče da su zabrinuti zbog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja a njegovim advokatima nije bila dozvoljena poseta u zatvoru.

Saradnici Navaljnog traže dokaz da je on zdrav

Saradnici uhapšenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog saopštili su danas da žele dokaz da je Navaljni zdrav, a nakon što njegovim advokatima nije dozvoljeno da stupe u kontakt sa njim i nakon što je ruska zatvorska služba saopštila da je njegovo stanje zadovoljavajuće.

Blizak saradnik Navaljnog Leonid Volkov rekao je da on od prošle nedelje oseća jake bolove u leđima zbog čega ne može da stoji, a da su mu za bol data samo dva brufena, prenosi Rojters.

“Sada smo stvarno zabrinuti. Čak ni Savezna zatvorska služba ne može stanje Navaljnog da nazove dobrim”, objavljeno je na Tviteru njegove Fondacije za borbu protiv koruupcije.

U otvorenom pismu, koje je potpisalo oko 160 javnih ličnosti, među kojima su pisci, muzičari, reditelji zahteva se da se advokatima dozvoli pristup Navaljnom, te da imaju osnova da brinu za njegovo zdravlje i život.

Navaljni je uhapšen pre meseca dana i osuđen je na dve i po godine zatvora, a nakon što se iz Nemačke vratio u Rusiju gde se oporavljao od navodnog trovanja novičokom.