in

Putin: Napadi na Severni tok 2 i geopolitički projekat Zapada

“Zašto se sve vrti oko Severnog toka 2? Oni žele da dovedu Rusiju do toga da plati za njihov geopolitički projekat u Ukrajini”, rekao je Putin na video-sastanku sa liderima poslaničkih grupa u Državnoj dumi.

Prema njegovim rečima, sve to je “prilično primitivno”, preneo je Tass.

“Mi to odavno shvatamo. Takav je svet u kome živimo”, rekao je Putin.

Nećemo zaboraviti mračne strane istorije

Rusija je spremna na zajedničke napore sa svim narodima Evrope, ali neće zaboraviti mračne strane istorije, uključujući one koje su povezane sa genocidom nad sovjetskim narodom tokom Drugog svetskog rata, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka sa liderima državne Dume.

“Mi, naravno, moramo ići napred, razmišljati o budućnosti, pomagati jedni drugima, uključujući sve evropske narode, uprkos komplikacijama i političkim raskrsnicama današnjice, a prošlost nas ne treba vući nazad”, ocenio je Putin, a preneo TAS S.

Jedna od stvari koju ne možemo da zaboravimo je genocid nad sovjetskim civilima tokom Drugog svetskog rata, dodao je Putin.

“Danas, obraćamo pažnju na zločine počinjene protiv civila tokom rata. To je bio genocid i to je vrlo očigledno i mislim da radimo dobre stvari (time što istražujemo ove činjenice, prim. aut. TAS S), izjavio je Putin.