in

Tumbaković iskren po povratku iz Litvanije: Bilo je momenata koji su bili katastrofalni

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, realno je analizirao utakmicu sa Litvanijom, koju su “orlovi” rešili u svoju korist rezultatom 2:1. Nisu međutim naši reprezentativci briljirali u Viljnusu, svestan je toga i iskusni stručnjak.


Kvota u MaxBetu na trijumf Blekburna protiv Hadersfilda je 1.85.


– Istina je da je bilo momenata koji su bili katastrofalni i nisu napravili pomak u odnosu na prethodne tri utakmice, međutim, sve što se dešavalo početkom drugog poluvremena i dobrim delom u drugih 45 minuta, trebalo bi da bude model, naravno još unapređen i ne na ovom nivou. To je samo poruka kako bi trebalo da izgledamo, a nikako da je to – to. Ne, daleko je to još od prave reprezentacije kakvu želimo i pokušavamo da napravimo. To je samo nagoveštaj da ćemo forsirati takvu priču i mislim da ćemo biti kompaktniji i daleko jači u narednom okupljanju – kazao je Tumbaković za Sportski žurnal.

Selektor je reagovao i na primedbu da je Srbija u Litvniji dobro otvorila meč, napravila dve šanse, a onda odjednom “nestala”.

– To me podseća na jednu čuvenu izjavu pokojnog Tome Kaloperovića posle jednog poraza: „prva dva minuta smo igrali super, a posle smo pali“… Tako i to. Prvih pet do deset minuta… Umesto da u tih pet-deset minuta razliku u korist svog kvaliteta materijalizuješ, ti se kockaš.

Ipak, Tumbaković vidi i pozitivne stvari iz meča u Viljnusu.

– Pozitivno je sve ono što nije bilo prisutno u prvom delu utakmice, taj pristup i odnos prema igri, dresu reprezentaciji, to je odnos iz dobrog dela drugog poluvremena. Tehničko-taktičke stvari još nisu dovedene do toga da možemo da kažemo to je to. Ne, daleko smo od toga. Sve što želimo da napravimo je proces. Mene raduje da ste i vi – novinari primetili da ima malo brže, konkretnije, direktnije, agresivnije igre. Kad vežbamo, ne pravimo samo akciju Radonjić – Ljajić – Mitrović, hteli smo to i na drugoj strani da imamo – rekao je Tumbaković.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments