in

Bašić pušten da se brani sa slobode

Oni su juče privedeni i određeno im je policijsko zadržavanje zbog nastavka gradnje višespratnice na opštini Palilila, iako je već bila zabranjena odlukom Građevinske inspekcije, a sporni objekat nikada nije dobio građevinsku dozvolu.

Bašić i druga dvojica osumnjičenih su pred tužiocem izneli svoju odbranu i detaljno pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli u vezi sa spornim objektom i da su angazovali radnike da bi ga završili.

Zgrada je već bila dobrim delom sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu, i za kojim je na predlog tužilaštva raspisana poternica.

Takođe, pojasnili su da su oni pozajmili prethodnom investitoru određene novcane iznose, a kako na objektu nije bilo rešenje da se zabranjuje dalje izvođenje radova, želeli su da zavrse objekat, kako bi povratili svoja sredstva, rekli su okrovljeni u odbrani.

Tužilaštvo ukazuje da je nakon detaljnog saslušanja odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da za to ne postoje osnovi.

Pojašnjava da osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani.

Što se tiče daljeg postupka, tužilaštvo će ispitati određene svedoke, pribaviti i dodatnu dokumentaciju, a nakon toga doneti odluku.

Tužilastvo je istaklo da je na njegov predlog određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i da je za njim raspisana poternica koja je na snazi.

Bašić i ostali se terete za krivično delo “građenje bez građevinske dozvole”, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.