in

Lečić negirao navode Štajnfeldove o silovanju, tvrdi da je prošao poligraf

”U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka”, dodala je Rakočević.

Saslušanje glumca Branislava Lečića završeno je nešto posle 21 čas nakon što je više od sedam sati odgovarao na pitanja policije u Policijskog stanici 29. novembar u vezi sa tvrdnjama koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Lečić je izbegao davanje izjava medijima jer je policiju napustio na drugi izlaz, od onoga na koji je ušao, i gde su ga čekali brojni novinari.

Odvezao se crnim kolima koja su ga čekala ispred policije.

Lečiću su, pre ulaska u stanicu, građani dobacivali pogrdne reči, a on je kratko izjavio: “Sve je ovo farsa”, javio je N1.

Lečić: Poligrafsko ispitivanje obavljeno na moj izričit zahtev

Lečić je, nakon informativnog razgovora u policiji, izjavio je za Tanjug da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

“Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Smatra da o ovoj temi dalje treba da odgovore daju policija i tužilaštvo.

Prošao sam poligraf

Lečić je večeras u video-poruci poručio da je prošao poligrafsko ispitivanje.

“Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić može samo da leči, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao”, rekao je Lečić u kratkoj video poruci koju je objavio na svom Fejsbuk profilu.

Branislav Lečić je u četvrtak objavio šesnaestominutnu video-izjavu tvrdeći da sa Danijelom Štajfeld nije imao nikakav odnos, osim poslovnog, a koleginici Štajnfeld i svim ženama uputio je izvinjenje ako su se ikad osetile ugroženima ili su bile potcenjen ili ponižene nekim njegovim slučajnim ili namernim gestom.

Afera Štajnfeld-Lečić izazvala je veliku pažnju javnosti iu Srbiji i regionu, analizom objavljenog audio-snimka Danijele Štajnfeld bavio se i Njujork Tajms, a javnost u Srbiji, uključujući i glumačke krugove, podeljena je u ocenama i osudama ove afere.