in

MISTERIJA OKO PLAĆENOG UBISTVO EGIPĆANINA SE REŠAVA! Srbin mu je dao cigaretu, a onda uzeo SAČMARU!

Policija, Foto: Profimedia

Istraga o ubistvu Valida Salaha Abdel Motaleba Mohameda (42) na Malti od samog starta je tvrdila da je motiv droga jer je egipatski državljanin imamo podeblji dosije zbog posedovanje i trgovine narkoticima.

Hapšenjem srpskog plaćenog ubice Aleksandra Stojanovića (43) to je policija na kraju i dokazala – pucao je zbog rata oko droge i to za 5.000 evra.

Egipćanin je bio prva žrtva ubistva 2018. godine. Njegovo telo otkriveno je 15. januara u 7.45 sati u blizini kapele Svetog Dimitrija, kod mesta Garb na malteškom ostrvu Gozo. Po povredama je odmah uočeno da je ubijen hicima iz sačmare, a pored su pronađene i četiri patrone od 12 milimetara.

Ženi pretio kiselinom jer je decu htela na veronauku

Egipatski državljanin, bio je oženjen ženom sa ostrva sa kojom je imao dvoje dece. Mohamed je bio i u zatvoru zbog pretnji supruzi da će joj baciti kiselinu u lice ako decu pošalje na časove veronauke.

Policija je saopštila da je na lice mesta pozvana oko 7.45 sati.

Istraga je odmah rekonstruisala zadnje sate života žrtve plaćenika iz Srbije. Sigurnosne kamere snimile su ga nekoliko sati pre smrti u Viktoriji. Prvo je parkirao svoj automobil na glavnom putu i nešto kasnije je seo u drugi automobil. Tu je zapalio cigaretu i neko vreme razgovarao sa vozačem, a onda su se odvezli.

Stojanović je, konačno, i uhapšen 21. maja. Odmah je pod jakim merama bezbednosti prebačen u sud gde je negirao da je počinio zločin. Ali, njegov dojučerašnji cimer ga je odao i objasnio kako je Srbin za 5.000 evra ubio Egipćanina.

(Espreso/Novosti Online)