in

NA STREZIMIROVCIMA ZAPLENJENO ČITAVO BOGATSTVO! Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak (FOTO)

Zaplenjeno čitavo bogatstvo, Foto: Uprava carine

Carinici su u saradnji sa policijom 14. aprila 2021. godine na izlazu graničnog prelaza Strezimirovci sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari čak 85 zlatnika.

Pokušaj krijumčarenja zlata je otkriven kada je na red za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom holandskih registarskih oznaka.

Zaplena zlata
foto: Uprava carine

Kombijem je upravljao 45-godišnji holandski državljanin turske nacionalnosti koji je, iz Holandije u kojoj živi, krenuo na put ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorilo da sa sobom nosi samo lične stvari.

Zaplena zlata
foto: Uprava carine

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u kabini vozila je otkrivena najlon kesa sa dve kutijice pune zlatnika i nešto nakita.

U kutijicama se nalazilo ukupno 85 zlatnika i to: 70 zlatnika prečnika 18 mm, 12 zlatnika prečnika 21 mm, 2 zlatnika prečnika 30 mm, dok je najveći imao prečnik od 35 mm. Pored zlatnika u jednoj od kutijica otkriven je i zlatni lanac dug gotovo pola metra (49 cm).

Zaplena zlata
foto: Uprava carine

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da je ukupna težina otkrivenog zlata 226,7 grama.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je zlato privremeno zadržano, kao i vozilo jer vrednost prekršaja prelazi vrednost jedne trećine putničkog kombija u kome je otkrivena krijumčarena roba.

(Espreso)