in

PLATA VELJE NEVOLJE JE SAMO 60.000 DINARA? Kad čujete šta je rekao u Tužilaštvu dobro ćete se zamisliti!

Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, vođa zloglasne bande rekao je u Tužilaštvu da radi za mesečnu platu od 60.000 dinara u podrumu pića ako koordinator.

Belivuk je istakao da od imovine poseduje automobil iz 2016. godine, marke “škoda superb”, čije se registracije ni ne seća, i da živi u ženinom stanu od 83 kvadratna metra u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari!

FINANSIJSKA ISTRAGA

Ovi lični podaci, koje je Velja Nevolja izneo pred nadležnim organima 6. februara, u najmanju ruku zvuče neuverljivo s obzirom na to da je dosadašnja finansijska istraga utvrdila da je prihodovao desetine miliona evra od preprodaje droge, iznuda, šverca i drugih krivičnih dela. U toku je opsežna finansijska istraga o pokretnoj i nepokretnoj imovini koju su proteklih godina stekli Belivuk i članovi njegove bande.

– Velja Nevolja je u trenutku hapšenja gradio velelepnu vilu na Zvezdari, u Kozarčevoj 4, opasanu bedemima i brojnim kamerama, koja po mnogo čemu podseća na bazu nekadašnjeg “zemunskog klana” u Šilerovoj ulici u Zemunu. Osim toga, imao je više kuća po celoj Srbiji, koje su mu služile kao “štekovi”. U poslednje vreme najčešće je bio u kući nadomak Pančeva – podseća sagovornik iz istrage i dodaje:

– Pored toga, kako se sumnja, Belivuk i ekipa su “reketirali” brojne građevinske investitore, od kojih su pretnjama i drugim pritiscima bukvalno oteli brojne stanove, uglavnom po Beogradu. Koliko su novca zaradili na konto prodaje droge i drugih prljavih poslova, i gde su ga sakrili, pokazaće istraga.

Interesantno je i to da je Velja Nevolja pred tužiocima izjavio da je po obrazovanju numerički tehničar i da je završio Srednju mašinsku školu “Radoje Dakić”. Govoreći o supruzi Bojani, sa kojom ima dvoje maloletne dece, istakao je da je ona zaposlena u jednoj rent-a-kar agenciji, ali nije mogao da se izjasni kolika su njena primanja?!

Uzevši u obzir njegovo “prosečno materijalno stanje”, postavlja se pitanje kako je uspevao da plaća poznate i uticajne advokate koji su ga branili proteklih nekoliko godina u više krivičnih postupaka vođenih protiv njega. Podsećamo, pre tri godine su ga u procesu za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, na kraju kojeg je oslobođen, branila čak petorica advokata!

Suđenje na jesen?

Na početku tog suđenja Belivuk je naveo da je nezaposlen i da od privremenih i povremenih poslova zarađuje oko 30.000 dinara mesečno. Pritom je prvenstveno mislio na “angažmane” oko obezbeđenja splavova i drugih noćnih klubova. Zbog svega toga javnost s nestrpljenjem očekuje da vidi šta će se utvrditi finansijskom istragom Belivukovog klana.

Što se tiče krivičnih dela za koje se u ovom trenutku tereti, a to su tri ubistva, iznude, otmice i trgovina drogom, Belivuk je kratko rekao da nije kriv i da će se do daljeg braniti ćutanjem. Sveukupno, njegovo saslušanje pred zamenikom tužioca trajalo je svega 10 minuta, piše Informer.

Istraga protiv Velje Nevolje i još 21 pripadnik grupe je u ovom trenutku negde na polovini, a rok za njenookončanje je šesti meseci. Do sada je saslušano oko 50 osoba, među kojima su pojedini državni i policijski funkcioneri. U narednom periodu očekuju se rezultati brojnih veštačenja. U najboljem slučaju, optužnica bi mogla da bude podignuta u avgustu, a eventualno suđenje da krene tek na jesen.

(Espreso/Republika.rs)