in

Trostruki ubica se obesio u zatvoru u Novom Sadu |

Novosađanin Goran Janković (38), optužen za trostruko ubistvo, danas u popodnevnim satima je izvršio samoubistvo u zatvoru.

 Kako pišu Novosti, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno je da je pritvoreno lice J.G. počinio samoubistvo, vešanjem u sobi u kojoj je bio smešten. Okružni zatvor je kažu u Upravi, postupio u skladu sa zakonom i o tome odmah obavestio policiju koja je obavila uviđaj, nadležno tužilaštvo i sud.

– Pritvoreno lice je samoubistvo počinilo u sobi u kojoj je bio smešten. U trenutku kada je sebi oduzeo život, drugo lice koje je takođe u toj sobi je bilo na šetnji – navela je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Da podsetimo, on je optužen za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), u njihovoj porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep. Zločin se dogodio 24. maja 2019. godine.

Jankoviću je za 25. mart bilo zakazano suđenje u Višem sudu u Novom Sadu, a na pripremnom ročištu održanom 3. februara ove godine, on je prihvatio optužnicu kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo.

On se u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu nalazio od 27. maja 2019. godine, kada je uhapšen na starom brodu usidrenom na Ribarskom ostrvu. Prethodno se nekoliko dana sakrivao od policije, a navodno je planirao bekstvo preko granice, te ja za njim bila raspisana poternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0