in

Uhapšen dvojac: Zloupotrebama oštetili “DM drogerie markt” za 32 miliona dinara

N. Z., bivše odgovorno lice drogerije, tereti se da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, dok je D. K., odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari“, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. K. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine, osumnjičenom N. Z., po prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za „DM drogerie markt“, koje nisu izvršene.

Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se, takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena „DM drogerie markt“, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu