in

Zloupotreba EPS kartica za gorivo: Uhapšene dve osobe u Kraljevu |

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća “EPS” Srbija, uhapsili su V.K. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

U vezi sa ovim delom krivična prijava biće podneta i protiv muškarca (51), zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, saopšteno je iz MUP.

Sumnja se da su V.K, referent u Tehničkom centru Kraljevo Javnog preduzeća “EPS” i pedesetjednogodišnji muškarac, od novembra 2018. godine do septembra 2019. godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništva JP “EPS”. 

Kako se sumnja, oni su potom na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica. 

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili Javno preduzeće “EPS” Srbija za 3.362.304 dinara, za koji iznos su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist. 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0