in

Jagodina: Merlot nikada bolji kvalitetom i prinosima

Sorta merlot, a reč je o mladom zasadu, ovom vinogradu, poslednjih godina, donela je i najviše medalja i nagrada na svetskim i domaćim takmičenjima vina.


U “Pianu” kvalitetom i prinosom ove godine bile su dobre i rane sorte, baš onako kako se želi”, kazala je Tanjugu jedna od rukovodilaca u vinariji Adrijana Milosavljević.

Vinogradi ove vinarije su pod sortama game bojadiser, burgundac crni, merlot, game, kaberne sovinjon, frankovka, piano crni…

Sve količine biće preradjene u vlastitoj Vinariji, sa HSCCP sistemom, izgradjenoj u samom vinogradu, a kapaciteta je 400.000 litara. Vinarija je sa najmodernojom opremom firme “Bucher” iz Francuske.

Kad su u pitanju rane sorte u vinogradima Pomoravlja i rejona “Tri Morave”, ove godine su kvalitet i prinos, veoma dobri, zahvaljujući lepim danima u avgustu, dok će kasnije sorte zbog poslednjih kiša biti lošije, osim sorte piano, izjavio je Tanjugu predsednik Vinskog viteškog reda “Steva pisar” iz Paraćina.

Vnogradi i vinarija “Piano” nalaze se na “Vinskom putu Srbije”, u tu svrhu uz samu vinariju u središtu vinograda, izgradjen je motel sa degstacionom salom i prodavnicom vina, kapaciteta 30 postelja za turiste.