in

Koliko će Fruškogorski koridor uticati na bezbednost saobraćaja

S koje god strane da putujete na deonici Irig – Iriški venac, nepisano je pravilo da ćete uvek biti u kraćoj ili dužoj koloni putničkih, posebno teretnih vozila koja koriste taj put, jer je za njih kraći, a time izbegavaju i plaćanje putarine. Saobraćajnica je preopterećena, nedovoljno široka kroz Irig, a nebezbednom je još čine bahati vozači. Dešavalo se i da umor učini svoje i dovede do nezgoda sa tragičnim ishodom.

Prava drama odigrala se u maju 2008. godine u porodici Đokanović, koji su pukom srećom izbegli tragediju, jer su tu noć proveli u drugom delu stana. Kamion je preko kanala i dela njihove zgrade završio u porti crkve.

“Strašno je bilo, ja otvorila prozor, vratim se i legnem. Kada je puklonešto ja sam se toliko uplašila, a dim se crni u svakoj sobi. Kada pogledam, ono cigla ni svesna odakle cigla” kaže za RTV Brana Đokanović.

Glavni put kroz Irig je u ingerenciji Republike, a Opština je u saradnji sa nadležnim organima postavila na nekoliko mesta saobraćajnu signalizaciju; ležeće policajce, vibro trake i indikatore brzine. Kada je o Fruškogorskom koridoru reč, prednosti su brojne, počevši od bezbednosti i zaštite imovine građana, a kako naglašavaju u Opštini, otvaraju se razvojne prespektive toga kraja.

“Mi ćemo sa Fruškogorskim koridorom faktički i sa novom raskrsnicom dobiti najkraću vezu sa Banjom Vrdnik, a isto tako i otvorirti nove perspektive u smislu osnivanja budućih radnih zona u kome će biti smešteni naši prerađivački kapaciteti u oblasti prehrambene industrije” potbvrdio je Oliver Ognjenović , načelnik Opštinske uprave u Irigu.

Fruškogorski koridor ubrzaće protok robe i usluga, spajaće Banat, Bačku i Srem sa Mačvom i ta deonica prelaziće se za najduže sat.