in

Gavrilović: Mnogo želim da Boriša napreduje, mora da bude drskiji!

Drugu pobedu je upisala Crvena zvezda u Evroligi. Trener Andrija Gavrilović bio je zadovoljan na konferenciji za medije i imao je zabimljivu analizu dešavanja na perketu Pionira protiv Himkija.


Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.


Velika želja mojih igrača da dođu do pobede. Ta želja je proizvela energiju i to nam je dalo samopouzdanja. Loš period je iza nas i morali smo da se podignemo. Diktireli smo ritam meča i protivnik nije bio u stanju da nas isprati i protivnik nije uspeo da isprati – počeo je Gavrilović.

Usledilo je pitanje o doprinosu Ognjena Kuzmića koji se oporavio.

Doprinosi, vraća se postepeno. Njegov povratak nismo ubrzali, ali čim je bio u stanju da igra barem tri minuta, on je igrao. KLub je radio da se oporavi, pre svega iz ljudskih motiva.

Posebnu deo konferencije bio je posvećen Boriši Simaniću koji je ubacio 18 poena.

– Kod svagoga sam video veliku želju, naravno i kod Boriše. U trenutu kada se sve ljulja i Boriša sa svojim vrlinama i manama je podlođan oscilacijama, ali je isto tako talentovan. Jako mi je drago i jako želim da on napreduje u svojoj karijeri. Potreban mu je kontinuitet, možda i malo više drskosti koju je večeras pokazao. Čak i kada ne ide on mora da pronađe način da pomogne ekipu, kako na domaćem tako i na gostujućem.

Da li je ovo prekretnica u sezoni Zvezde?

Ne očekujem prekretnicu od 90 stepeni, ali postepeni rast sigurno. Ako budemo pametni nastavićemo sa dobrim stvarima, a eleminisaćemo ono što je loše kao što su izgubljene lopte. Protiv HImkija smo imali devet izgubljenih lopti u odnosu na preko 20 asistencija. To je dobro.

Kakav odnos imate sa trenerom Himkija?

Dobar odnos imamo. Poštujem njegovo iskustvo. Generalno mnoge stvari sam naučio od njega i zadržao da bude deo mog trenerskog repertoara. Imao sam neke ideje šta bi njima moglo da smeta i nešto smo uspeli da odigramo.

Komenat isključenja Branka Lazića?

Branko je vrlo emotivan igrač. Ne da na sebe i na saigrače. Nisam video situaciju, bilo je na zemlji i još ljudi između. Rekli su mi da je bila reakcija na faul. Ne mogu sa tim da se složim. U ovom trenutku naš kapiten je isključen i to utiče na psihu ekipe. Ili se mobilišemo ili padamo. Mislim da je njegovo isključenje povećalo našu želju.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments