in

Micić progovorio o smrti majke: Nisam heroj, niti sam se osećao tako

Košarkaški reprezentativac Srbije, Vasilije Micić, prvi put je za medije pričao o velikoj nesreći koja ga je pogodila ovog leta dok je sa “orlovima” bio na Mundobaksetu u Kini. Njemu je tada preminula majka, ali je on ipak odlučio da ostane uz igrače do kraja turnira na kojem je Srbija bila peta.


Kvota u MaxBetu na trijumf Cedevite Olimpije protiv Breše je 3.10.


Kompletna srpska javnost se divila potezu 25-godišnjeg plejmejkera, ali on smatra da je sve to bilo preterano.

– Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno – rekao je Micić za Novosti.

Selektor Aleksandar Đorđević mu je kazao da ode za Beograd, ali je on to odbio.

– Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: “Idi kući”. Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku.

Micić je priznao da je dugo bio svestan da mu se majka nalazi u kritičnom stanju i da je sa tim znanjem otputova u Aziju.

– Od januara je počela priča da ćemo imati najbolju reprezentaciju u istoriji. Moja želja je bila da budem tu od početka priprema, ali je njeno stanje postajalo sve gore. Još tokom finalne serije turskog prvenstva sa Fenerbahčeom stanje se pogoršalo. Uprkos svemu, bio sam fokusiran na košarku i tokom priprema i tokom Svetskog prvenstva. Već tri godine sam igrao sa tim saznanjem. Nisam mogao da budem srećan, ali sam uspevao da se koncentrišem na košarku – objasnio je Micić.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments