in

NIS već 12 godina u Zrenjaninu realizuje program “Zajednici zajedno”

Kompanija NIS kao društveno odgovorna kompanija već 12 godina u Zrenjaninu realizuje program Zajednici zajedno, u prethodnom krugu konkursa akcenat je bio na unapređenju zdravstvenog sistema.

 

“Mi živimo u ovom gradu , mi imamo dosta kolega ovde, mi imamo neke određene ustanove – aktivnosti, te je sasvim prirodno da mi hoćemo u okviru naših mogućnosti da pomognemo zajednici da unapredi da pojača svoj životni standard i mi ćemo dalje raditi u tom pravcu”, rekao je Vadim Smirnov zamenik generalnog direktora Kompanije NIS.

Kroz program Zajednici zajedno kompanija NIS je u Zrenjaninu realizovala više od 140 projekata a uloženo je oko 130 miliona dinara.

“Ulaganja koja su rađena u okviru programa jesu ulaganja koja se odnose na oblast kulture, čuli ste malopre na oblast obrazovanja, sporta, na širu generalnu sve ukupnu društvenu zajednicu evo danas za oblast zdravstva”, rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Oprema vredna 12 i po miliona dinara u Domu Zdravlja dr Boško Vrebalov unaprediće rad ustanove i omogućiti pružanje kvalitetnije usluge.

“U toku 2019.godine dobili dva urgentna vozila za službu hitne medicinske pomoći, dobili dva putnička vozila za službu polivalentne patronaže, laboratorijski frižider za službu zdravstvene zaštite dece i omladine”, rekla je Dr Gordana Đurić, direktor DZ dr Boško Vrebalov.

Dečiji dispanzer u Zrenjaninu bogatiji je i za novu stomatološku stolicu, a u čekaonicama je kompanija NIS sprovela i volontersku akciju oslikavanja prostorija te će se mališani ovde osećati prijatnije.