in

Obradović: Sagoreli smo u Istanbulu, ABA liga je prioritet

Zvezda je pre dva dana na startu Evrolige poražena od Fenerbahčea u Istanbulu, a posle Cibone očekuje je duel sa Baskonijom u elitnom takmičenju, u Beogradu.

“Sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo “klimu”, odigramo bolje i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici”, rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Marko Simonović mnogo puta igrao je protiv Cibone u Zagrebu.

“Očekuje nas mlada, time i vrlo motivisana ekipa, željna dokazivanja. Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i respektovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala sedam meseci i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam. Uz sve to, nismo se ni raspakovali, a krećemo na novi put, nešto što će takođe biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu”, rekao je Simonović.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati.