in

REVOLUCIJA Ljudi, ovo nisu bolidi, već vasionski brodovi! (VIDEO)

Formula 1 izvodi revoluciju! Već je pripremljena, samo se čeka Velika nagrada Australije 2021. da bolidi u novom, do sada neviđeno sjaju i obliku, izađu na stazu. Baš od početka te sezone, biće primenjene izmene koje čelnici “najbržeg cirkusa” sprovode u nameri da izjednače konkurenciju.

Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Nju Orleans – Denver biti ubačeno manje od 223 poena.

– Ovo je velika i temeljna promena i prvi put je u kompletu usvojen potpuno novi tehnički, sportski i finansijski pravilnik. Mislimo da je ovo dobar korak napred. Jedna od misli vodilja za donošenje ovih pravila je ekologija. Formula 1 već ima jedne od najefikasnijih motora na svetu, nastavićemo da probijamo granicu u razvoju još boljih komponenti bolida – poručio je Žan Tod, predsednik FIA.

 

Jedna od deset promena usmerena je ka tome da se na prvo mesto stave vozačke veštine u odnosu na performanse bolida. Poslednjih decenija, vozačko znanje je palo u drugi plan, tako da smo svedoci da pobede odnose mašine, a ne ljudi. Još od vremena Ajrtona Sene gotovo da se nije desilo da slavi neko sa makar za nijansu slabijom snagom automobila.

Zbog svega viđenog minulih godina, pa i naglo smanjene popularnosti šampionata Formule 1, čelnici FIA odlučili su da u konkurenciji Mercedesa i Ferarija, šansu pruže i manjim ekipama. Sačekajmo 2021…

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments