in

Pastor: Očekujem pokrajinsku vladu kontinuiteta

NOVI SAD –

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik SVM Ištvan Pastor očekuje formiranje pokrajinske vlade do sredine oktobra i veruje da će to biti vlada kontinuiteta, kako u političkom, tako i u pogledu ambicija i programa.

“Žaleo bih da budemo u prilici da nastavimo ono što je započeto u prethodne četiri godine. Mislim da je prethodnu vladu karakterisao jedan posvećen, ciljno orjentisan planski rad, usmeren ka realizaciji različitih projekata i programa, od lokalnih do kapitalnih. Mislim da se to pokazalo kao uspešan pristup”, rekao je Pastor za Politiku.

On je poručio da je SVM spremna da u pokrajinskoj vladi doprinese angažmanom i radom stručnih, ozbiljnih i posvećenih ljudi.

Pastor je naveo i da u očima mađarskih, ali i drugih stranih investitora i privrednika, Srbija više nije država koja se posmatra kao nesigurno mesto za ulaganje.

Upitan na čemu će insistirati kada su u pitanju odnosi Srbije i Mađarske i kakva je njegova strategija u unapređenju privrednih i ekonomskih standarda građana Vojvodine, Pastor za Politiku kaže da se u naredne četiri godine mora insistirati na očuvanju odnosa koji su trenutno na najvišem nivou, kao i na produbljivanju tih odnosa u ekonomskom i svakom drugom smislu.