in

Pojačan saobraćaj, posebno na prilazima gradovima

Vremenske prilike su povoljne, ali zbog pojačanog saobraćaja vozačima se savetuje da imaju više pažnje, ali i strpljenja, jer može doći do zastoja i formiranja kolona, a posebno na onim denicama na kojima su radovi u toku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Zadržavanja na

(TMV)
teretnim terminalima naših GP: – Na GP Gradina, zadržavanja za

TMV
, na izlazu iz zemlje je 120 minuta, na Kelebiji na izlazu iz zemlje je 120 minuta, Šidu 180 minuta.

Izmenjen režim saobraćaja kod petlje Nova Pazova

Zbog radova na rekonstrukciji natputnjaka na auto-putu E-75 na petlji “Nova Pazova” za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, saopštili su danas Putevi Srbije. Saobraćaj se odvija dvosmerno na levoj strani kolovoza, preticajnom saobraćajnom trakom u smeru Novi Sad-Beograd i zaustavnom trakom, smer Beograd-Novi Sad.

Zbog radova, za saobraćaj je i dalje zatvoren natputnjak, kao i isključenje za Novu Pazovu iz pravca Beograda ka Novom Sadu. Alternativni putni pravac su petlje “Novi Banovci” i “Stara Pazova”.

U ulici Carice Jelene u Batajnici, od 5. do 31. oktobra izvodiće se radovi na redovnom održavanju putnog prelaza, a u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice u naseljenom mestu Bela Zemlja radovi će se izvoditi do 21. oktobra uz naizmenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode svakog radnog dana u periodu od 07 do 16 časova i subotom od 07 do 15 časova, a preporučeni alternativni putni pravac je lokalni put – Mačkat.

U delu puta Kula (Bačka Topola) – Vrbas (Savino Selo) izvode se radovi na pojačanom održavanju puta do 21. novembra, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Kalna – Crni vrh izvode se radovi na popravci mosta preko Goleme reke, do 01. novembra, a saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmenično propuštanje saobraćaja.

Radovi kod Malog Požarevca do 24. oktobra

Na auto-putu E-75, Vrčin – Mali Požarevac, u zoni petlje ,,Mali Požarevac”, od danas do 24. oktobra izvode se radovi na sanaciji i rehabilitaciji kolovoza, saopstio je JP Putevi Srbije.

U zoni radova, saobraćaj iz smera Beograd – Niš, odvija se voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, dok se saobraćaj u smeru Niš – Beograd odvija zaustavnom saobraćajnom trakom, kao i preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera (Beograd-Niš).

Mole se učesnici u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i u zoni izlazne (Niš – Mladenovac) i ulazne (Mladenovac – Beograd) trake petlje Mali Požarevac.

Auto-put E-75, petlja “Niš Jug” zatvorena do 15. oktobra zbog radova na rekonstrukciji kolovoza. Alternativni putni pravac iz pravca Beograda prema Nišu je državni put

I A
reda broj 4, petlja “Niš Sever”. Iz Vranja saobraćaj se preusmerava na petlu “Merošina” i na petlju “Niš Sever”.

Vrdnik – Irig – radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije do 30. oktobra uz povremeno naizmenično propuštanje vozila.

Bancarevo – Crvena Reka (drž. put

II B
reda br. 427), do 31. oktobra obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac je Niška Banja – Prosek.

Pazarište – Tutin, obustava saobraćaja zbog radova koji se izvode u punom profilu puta, do 15. novembra.

Alternativni putni pravac – Pazarište – Dojeviće, Dojeviće – Novi Pazar, Novi Pazar – Bregovi, Bregovi – Tutin. Alternativni pravac za lokalni saobraćaj – lokalni putevi Pazarište – Delimeđe – Mađare, Pazarište – Crnoča – Brniševo – Crkvine, Pazarište – Mađare – Paljevski most.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnim prelazima Gradina i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.