in

Poledica: Omogućiti da kamioni što kraće čekaju na granicama

Na otvaranju 7. Biznis konferencije “Transport I logistika jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2020”, Poledica je rekao da vozač kamiona jednu četvrtinu radnog vremena u 30 dana provede na granici što, navodi, znači da u profitabilnom smislu ne može da bude konkurentan transportnim firmama u EU.

“Zato je važno da nađemo način da se transportna sredstva kraće zadržavaju, a nabolje rešenje je izgradnja zajedničkih graničnih prelaza”, rekao je Poledica.

Poručio je da je transportni sektor u Srbiji uspeo da pokaže da može da odgovori svim zahtevima koji su bili nametnuti pandemijom korona virusa, ali i naveo da će posledice vanrednog stanja i epidemije trajati.

Naveo je da svi planovi Srbije i zemalja regiona u transportnom sektoru moraju biti sinhronizovani, a važnost toga je pokazana tokom pandemije kada su transportni lanci snabdevanja mogli da dođu do krajnih potrošača.

“Omogućili smo da privreda živi. Bilo koja država ne može mnogo sama da uradi, mora da se osloni na susede i širi region”, napomenuo je Poledica.

Naveo je da je Srbija prošle godine završila veliki investicioni ciklus u kome je izgrađeno oko 350 kilometara auto-puteva koji imaju regionalni značaj.

“Završili smo jedan veliki investicioni ciklus prošle godine i otvaramo novi”, rekao je Poledica i naveo dalju izgradnju auto-puteva ka Crnoj Gori I BiH, ali i izgradnju 112 kilometara Moravskog koridora.

Naveo je da je završena i rehabilitacija 550 kilometara magistralnih i regionalnih pruga, a da će u narednom periodu težište biti više na železničkoj infrastrukturi.

Kaže da će do jeseni iduće godine brzom prugom biti povezani Beograd i Novi Sad, kao i da je u planu povezivanje Novog Sada i Subotice.

Naveo je da Srbija ima tri međunarodna aerodrome, da se razvijaju i mali aerodrome, da ima dosta međunarodnih luka, a da će u lučki sektor biti uloženo oko 400 miliona evra u narednom periodu.

“Svi vidovi saobraćaja moraju biti izbalansirani. Srbija jeste centar jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana”, rekao je Poledica i podsetio da je od prošle godine u Beogradu sedište Transportne zajednice čiji je cilj da unapredi transportnu infrastrukturu i poveže region.

Poručio je da je Srbija otvorena za sve investicije iz inostranstva, a da su dokaz za to investitori iz SAD, Kine, Turske, Azerbejdžana…

Naveo je da nijedan veliki infrastukturni projekat ne može da se finansira iz jednog izvora i da Srbija pokušava da otvori vrata za finansiranja iz različitih izvora,

“Svi izvori, sve međunarodne institucije su nam na raspolaganju”, rekao je Poledica i podsetio da je nedavno u Beogradu otvorena i Kancelarija američke Međunarodne finansijske korporacije (DFC).

Zakonjšek: Transportna mreža je pokretač ekonomije

Transportna mreža u jugoistočnoj Evropi i na Zapadnom Balkanu mora da se rehabilituje i dizajnira nova, moderna u skladu sa evropskom politikom, jer je ona pokretač novih poslovnih veza, kaže direktor Stalnog sekretarijata Trasportne zajednice Matej Zakonjšek.

Time se, navodi, promovišu i unapređuju dobrosusedski odnosi što rezultira mirom i prosperitetom, rekao je Zakošnjek.

Zakonjšek je rekao da je ovo bila jako teška godina za zaposlene u transportnom sektoru.

Naveo je da transportna mreža čini da se svet okreće, te da se sve zaustavlja kada transport stane.

“Razlog što svet nije stao u pandemiji je to što su naši vozači i mornari nastavili da rade svoj posao. Mi smo bili u karantinu, oni su nastavili da rade i isporučuju robu, omogućili su da ekonomija funkcioniše i time su spasili živote ljudi”, rekao je Zakonjšek.

Kaže da je na Zapadnom Balkanu Transportna zajednica sa Ceftom brzo reagovala i uspostavljene su “zelene slobodne linije” kako bi roba što brže mogla da prolazi s obzirom na brojne zabrane.

“I pored pandemije nije došlo do povećanja čekanja na granicama i to je lekcija iz ove godine”, rekao je Zakonjšek i zahvalio vozačima, pilotima i mornarima za sve što su uradili ove godine.

Veruje da konektivnost mora postati vrednost, a ne samo tehnički koncept.

Naveo je da je u mnogim zemljama transport postao sinonim za probleme, kao što su buka i kašnjenje, i da je zato važno da fokus, umesto na prevoznim sredstvima i infrastrukturi, bude na efektima dobre transportne mreže.

“Građani ovog dela Evrope očekuju od vlada da im obezbedi konektivnost. Da bi se to desilo moramo da izvršimo rehabilitaciju transportne mreže i dizajniramo novu, modernu u skladu sa evropskom politikom. Treba da radimo zajedno sa evropskim i regionalnim partnerima da bismo ostvarili održivu konektivnost”, poručio je Zakonjšek.

Umrežavanje je, kaže, jako bitno jer poboljšava ekonomiju.

Naveo je da se transportna mreža kreće od Dablina do Sofije, prelazi ceo evropski kontinent, a da to utiče na razvoj privrede.

“Transportna mreža je jedan od najvećih korisnika energetskih i digitalnih resursa. Toga će sve više biti u budućnosti, pomislite samo na električne automobile”, rekao je Zakonjšek.

Naglasio je da transportno umrežavanje ne poznaje granice, da treba premrežiti granice u region, a duž Koridora 10 postaviti stanice za električno punjenje automobila.

Kaže da se u ovom trenutku radi akcioni plan za bezbednost na putevima i transport, a da će svi planovi za 20 dana biti predati ministrima u Briselu.