in

AKCIJA U GACKU Oduzete krijumčarene cigarete u vrednosti od 15.000 evra

Pripadnici Granične policije BiH, po uputstvu Tužilaštva BiH, otkrili su i sprečili krijumčarenje oko 6.000 kutija različitih vrsta cigareta bez odgovarajućih akciznih markica, procenjene tržišne vrednosti od oko 15.000 evra (30.000 KM).

Nakon informacije o krijumčarenju veće količine cigareta, dežurni tužilac dao je uputstvo policijskim službenicima Granične policije o daljoj istrazi i dokumentovanju krivičnog dela, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH, prenosi Srpskainfo.

Krijumčarene cigarete otkrivene su u motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u BiH, u naselju Avtovac na području opštine Gacko.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH informisan je od Granične policije BiH da su cigarete pronađene kod osumnjičenog vozača koji je državljanin BiH i sumnjiči se za krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Iz Tužilaštva BiH podsećaju da, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima BiH provode aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osumnjičenih za nedozvoljen promet akciznih proizvoda u većim iznosima, čime se nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH.