in

BARBI “DOKTORKA” na noge digla i inspektore i tužilaštvo u Banjaluci! Otkrivamo šta je sve pronađeno u “salonu UŽASA”

Inspektorat Republike Srpske zabranio je rad salona Olgice Markanović u Banjaluci, a o nezakonitom radu detaljno je informisano i banjalučko tužilaštvo, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Akcija republičkih inspektora usledila je nakon što su zaprimili predstavku u kojoj se navodilo da je Olgica Markanović, predsednik Udruženja “Maderoterapija”, Banjaluka vršila estetske zahvate i intervencije na klijentima, kojima je nanela trajne posledice u vidu oštećenja kože i tkiva, piše Srpskainfo.

Foto: Drustvene mreze

Olgica Markanović

– Postupajući po predstavci, republički zdravstveni i republički tržišni inspektor su u martu ove godine izvršili vanredni inspekcijski nadzor u Udruženju “Maderoterapija”, Banjaluka pri čemu je utvrđeno da su u prostoru udruženja zatečena medicinska sredstva čija primena je dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – naveli su iz Inspektorata RS za Srpskainfo.

Tokom kontrole u salonu Markanovićeve zatečeno je osam potpisanih pristanaka lica koja su dala pristanak za vršenje laser liftinga plazma penom, kao i ručno vođena evidencija o licima, određenim cenama usluga i datumima poseta.

Zgrada u Banjaluci u kojoj je Olgica Markanović imala kozmetički salon

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Zgrada u Banjaluci u kojoj je Olgica Markanović imala kozmetički salon

– Imajući u vidu da kontrolisani subjekat nema rešenje ministra zdravlja i socijalne zaštite o ispunjenosti uslova za rad zdravstvene ustanove, a obavljao je zdravstvenu delatnost primenjujući medicinska sredstva koja ne mogu biti u slobodnoj prodaji i koja se mogu primenjivati samo u zdravstvenoj ustanovi, inspektor je Rešenjem izrekao meru zabrane obavljanja invazivnih tretmana na koži i primene medicinskih sredstava, čija primena je dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – navode iz Inspektorata RS.

Kompletan predmet je u maju ove godine dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka radi eventualnog utvrđivanja krivične odgovornosti Olgice Markanović.

Podsetimo, ekipa Srpskainfo je u banjalučkom naselju Petrićevac obišla stan u kojem je Markanovićeva obavljala nezakonite medicinske tretmane. U stanu nismo pronašli nikoga, a komšije koje žive u ulici izjavile su da nisu bile upoznate sa postojanjem ovog salona.

Zgrada u Banjaluci u kojoj je Olgica Markanović imala kozmetički salon

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Zgrada u Banjaluci u kojoj je Olgica Markanović imala kozmetički salon

Stan u kojem je salon nalazi se u prizmelju zgrade u Kupreškoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac. Komšije u toj zgradi kažu da znaju da je tu radio kozmetički salon, jer su viđali devojke koje su dolazile na razne tretmane.

Međutim, kako kažu, sve je bilo izuzetno diskretno, tako da ne znaju detalje o životu Markanovićeve i poslu kojim se bavila.

Jedna od komšinica je ispričala da je njena sestra imala veliki problem nakon tretmana kod nje jer je bila unakažena.

Fotografije žena unakaženih nakon tretmana u Markanovićkinom salonu kruže društvenim mrežama

Foto: Drustvene mreze

Fotografije žena unakaženih nakon tretmana u Markanovićkinom salonu kruže društvenim mrežama

– Nikada ne bih ni čula, ni znala da postoji neki salon u toj zgradi i da neko tu radi, da sestra nije otišla ne neki takozvani “vampirski tretman”. Sećam se da je bila ogorčena koliko je loše sve bilo urađeno, a u odnosu na ono kako se predstavljalo kada se raspitivala za tretman – ispričala je ova komšinica.

Olgica Markanović

Foto: Instagram / screenshot

Olgica Markanović

Za salon i usluge koje su u njemu pružane nije se moglo na širokom znati, što potvrđuju i komšije i iz susednih kuća u ulici gde je Markanovićeva radila. Oni kažu da nikada nisu imali pojma da se u njihovoj blizini nalazi nekakav salon lepote.

Sagovornica čija sestra je imala neprijatno iskustvom sa radom Markanovićeve kaže da se sve dogovarala telefonom.