in

Bašiću i još dvojici osumnjčenih određeno zadržavanje zbog NELEGALNE GRADNJE

Bivši predsednik opštine Palilula Danilo Bašić i još dva osumnjičena za nelegalnu gradnju višespratnice na opštini Palilula zadržani su danas u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Za Tanjug u tužilaštvu preciziraju da je prvi investitor ovog objekta, kome je građevinska inspekcija zabranila dalju gradnju u bekstvu, dok su pomenuta trojica nastavila sa gradnjom, koja je već bila u završnoj fazi.

Postoji osnovana sumnja da su oni, novi investitori, imali nameru da taj objekat završe, ali ih je u tome sprečila policija, jer taj objekat do danas nije dobio građevinsku dozvolu, preciziraju u tužilaštvu.

“Kako se sumnja, iako su znali da su nadležni organi tokom 2019. zatvorili ovaj objekat i obustavili dalju gradnju, oni su nastavili sa radovima”, saopštili su iz MUP-a.

Po nalogu tužilaštva, Bašiću i drugoj dvojici uhapšenih G. A. (48) i A. G. (41) određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti ispitani u tužilaštvu, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Oni se terete za krivično delo građenje bez građevinske dozvole, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Bašić je bio predsednik opštine Palilula od 2004. do 2012. godine, a zatim i pomoćnik Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik Beograda.