in

BELIVUKOV SARADNIK PRIPREMAO LIKVIDACIJU? Pronađena bomba sa daljinskim upravljačem, proverava se za koga je bila namenjena

Bomba koja je pronađena prilikom pretresa kuće Vibora K. (42) iz Koteža, koga je policija označila kao saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a za kojim traga policija, najverovatnije je bila pripremljena za likvidaciju!

U kući osumnjičenog Vibora K. nađena je veća količina oružja i droge, ali i eksploziv sa magnetom i daljinskim upravljačem. Naš izvor otkriva da se proverava ko je trebalo da bude meta odbeglog saradnika surovog klana.

– Pronađena je kompletna oprema koju bi koristio neko ko se priprema da izvrši najteži zločin. U ne tako davnoj prošlosti, bilo je više likvidacija koje su se dogodile upravo tako što je pod automobil žrtve podmetan eksploziv, koji je potom daljinski aktiviran. Takva naprava, sa magnetom i daljinskim upravljačem, nađena je kod Vibora K., i, po svemu sudeći, bila je spremna za korišćenje, a njena razorna moć bila bi dovoljna da ubije nekoga u automobilu – podseća naš izvor i objašnjava da je u kući bila i fantomka, ali i napunjeno oružje. Nađene su dve ručne bombe M-75, pištolj “glok”, revolver, šest okvira za automatsku pušku, od kojih su tri bila napunjena municijom, prazan okvir za “hekler”, automatski pištolj i municija.

Foto: MUP Srbije / Ustupljene fotografije

– Pištolji će odmah biti poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su možda već korišćeni u izvršenju krivičnog dela. I oduzeta bomba biće poslata na veštačenje, kako bi se utvrdio ko je sve bio u kontaktu s njom – dodaje sagovornik Kurira iz istrage.

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da je odbegli blisko sarađivao sa Belivukom i Miljkovićem, koji su u pritvoru od 4. februara.

– Vibor K. bio je neko vreme pod prismotrom policije, zbog sumnje da je blisko sarađivao sa vođama jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa u regionu. On nije uhapšen sa njima i za sada se ne dovodi u vezu sa otmicama, brutalnim mučenjima i ubistvima u kući u Ritopeku, ali se sumnja da je učestvovao u drugim krivičnim delima – dodaje sagovornik.

Kako navodi, ne isključuje se ni mogućnost da su vođe klana iz pritvora dale zadatak Viboru K.

– Činjenica je da još uvek postoje saradnici grupe koji su na slobodi, ali i oni koji bi mogli da budu nezgodni svedoci za njih. Još uvek se sve sumnje proveravaju – dodaje sagovornik Kurira i podseća da posle hapšenja Belivuka, kao i raspisivanja poternice za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kriminalna grupa pokušava da se reorganizuje i nastavi poslove sa oružjem i drogom.

U maju uhapšeno šestoro

Podsetimo, policija je 20. maja uhapsila šestoricu muškaraca, za koje se sumnja da su takođe saradnici Belivukovog klana. I kod njih su pronađeni droga i oružje, ali i više mobilnih telefona, računara, kao i novac. Kako je ranije za Kurir objasnio Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije, uhapšeni su članovi kriminalne grupe koji su bili spoljni saradnici.

– Sumnja se da su oni radili neke sitne stvari, poput odnošenja i donošenja, ali i da su radili na skrivanju preostalih dokaza koji bi mogli da terete Belivuka – navodi Vujačić.