in

“BEOGRAD SE VRAĆA U NORMALU” U prestonici će se održati mnoge sportske i kulturne manifestacije, ali se građani pozivaju na OPREZ

Gradonačelnik Radojičić rekao je da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje, što pokazuje i organizacija pojedinih sportskih i kulturnih manifestacija.

– Od 3. do 5. juna održaće se veliki vaterpolo turnir u Beogradu, finale najboljih osam ekipa koje će se održati u SRC „11. april”. Pripremamo i Beogradski maraton za 6. jun, naravno uz primenu svih epidemioloških mera i u manjem obimu nego proteklih godina, ali polako otvaramo vrata dešavanjima na koja smo svi navikli – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako kaže, koncerti će takođe biti organizovani u skladu sa preporukama epidemiologa, uz okupljanja do 200 ljudi, počeo je „Gitar fest”, na kom će Vlatko Stefanovski održati dva koncerta.

Foto: Sekretarijat za informisanje / Grad Beograd

Zoran Radojičić

– Verujem da će se u skladu sa poboljšanjem situacije povećavati i broj gledalaca. Ipak, moram još jednom ponoviti da koliko god se radujemo otvaranju i povratku normalnom životu, toliko moramo biti i oprezni – rekao je gradonačelnik Beograda gostujući na TV Hepi.

Sledi mirniji period

Takođe, gradonačelnik Beograda je upozorio na epidemiološku situaciju i izjavio da ulazimo u mirniji period i vraćamo se normalnom životu, građani treba da budu na oprezu.

– U Beogradu je vakcinisano više od 50 odsto punoletnih sa više od 1.300.000 aplikovanih doza, a malo je gradova u svetu koji mogu da se pohvale takvim podacima. Uz one koji su preboleli kovid infekciju bližimo se kolektivnom imunitetu, ali ipak moramo biti oprezni – istakao je Radojičić, naglasivši da je Krizni štab bio fleksibilan i odluke donosio na vreme.

Govoreći o borbi protiv pandemije Radojičić je ukazao da za razliku od mnogih zemalja u svetu kod nas nije došlo do sloma zdravstvenog sistema, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

– Zasluga za to ide pre svega lekarima i medicinskim sestrama, koji su podneli najveći teret, ali i Ministarstvu zdravlja na zaista odličnoj organizaciji u ovoj borbi. Posebno sam ponosan i na Beograđane koji su pokazali odgovornost, poštovali mere Kriznog štaba, a sve je to rezultiralo činjenicom da imamo mnogo bolje rezultate nego mnogi drugi u svetu – istakao je gradonačelnik.