in

Bivši predsednik opštine Palilula ispričao zašto je učestvovao u gradnji nelegalne zgrade, osumnjičenima preti do pet godina zatvora

Bivši predsednik opštine Palilula Danilo Bašić i još dva osumnjičena za nelegalnu gradnju višespratnice na ovoj opštini izneli su juče svoju odbranu pred tužiocem.

Njima je juče, nakon saslušanja određeno zadržavanje ro 48 sati po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Za delo za koje se sumnjiče zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Osumnjičeni su danas pred zamenikom, koji je zadužen za predmet, izneli svoju odbranu, tačnije detaljno su pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli vezano za objekat za koji im se stavlja na teret da su angažovali radnike da bi završili gradnju zgrade koju je delom već bila sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu.

– Takođe, pojasnili su kakav je njihov odnos sa prethodnim investitorom, šta im je bila namera – saopštilo je tužilaštvo.

Kako je saopšteno, oni su ispričali da su prethodnom investitoru pozajmili određene novčane iznose, a da, kako na objektu nije bilo rešenja da se zabranjuje dalje izvođenje radova, želeli su da završe gradnju kako bi povratili svoja sredstva.

Nakon detaljnog saslušanja tužilaštvo je odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da ne postoje osnovi, jer osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani.

Što se tiče daljeg postupka tužilaštvo će ispitati određene svedoke, pribaviti i dodatnu dokumentciju,a nakon toga doneti odluku.

Takođe, tužilaštvo pojašnjava da je na predlog tužilaštva određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i raspisana poternica koja je na snazi.