in

Borisov: Ruska vakcina u Srbiji biće po ugovorenim količinama

Nakon sastanka s premijerkom Anom Brnabić i ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem u Beogradu, Borisov je rekao da je taj sastanak bio konstruktivan i da je razgovarano o aktuelnim, ali i budućim projektima između dve zemlje.

Istakao je da saradnja između Srbije i Rusije neprestano raste i da se stalno otvaraju nove stranice bilateralne saradnje, bilo da je reč o saobraćaju, industrijskog proizvodnji, IT sektoru, a sada i sa vakcinama.

“Pandemija je otvorila novu stranicu naše saradnje”, rekao je Borisov i izrazio nadu da će se proizvodnja ruske vakcine “Sputnjik Ve” ostvariti u obe faze na teritoriji Srbije.

Naglasio je da je ruska vakcina u svetu stekla ugled, zbog efikasnosti i bezbednosti.

Borisov je naveo da je tema razgovora bila i saradnja u oblasti saobraćaja i podsetio da ruska preduzeća rade na modernizaciji srpske železnice koja će, ističe, imati bolje i brže kretanje vozova i putnika.

Istakao je i da se saradnja u oblasti energetike odvija dobro i pohvalio otvaranje deonice gasovoda Turski tok kroz Srbiju koji će, kako kaže Borisov, Srbiji doneti dodatne pogodnosti kao tranzitnoj zemlji za gas.

Borisov je čestitao građanima Srbije Dan državnosti – Sretenje i zahvalio na prijemu.

Potpredsednik ruske vlade danas će primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.