in

Čestitike povodom Dana državnosti Dačiću stigle iz Rusije, Slovačke, Azerbejdžana i Irana

Čestitku je Dačiću uputio predsednik Slovačke Boris Kolar koji je u svoje i ime narodnih poslanika te zemlje čestitao državni praznik i izrazio uverenje da će prijateljski odnosi i dosadašnja saradnja između Slovačke i Srbije i nadalje razvijati.

“Slovačka dugo godina podržava Srbiju u njenom procesu transformacije i evrointegracija. Verujem da će napori koje Srbija ulaže doprineti daljem razvoju i daljem približavanju Srbije EU i u tom pogledu Slovačka je i dalje spremna da nastavi da deli autentično iskustvo sa Srbijom”, naveo je Kolar u čestitki.

U ime Saveta Federacije Federalne Skupštine Rusije i u lično ime Dan državnosti je Dačiću čestitala Valentina Matvijenko.

Ona je navela da je za građane Rusije narod Srbije uzor širine rodbinske duše, vernosti svojim idealima i nepokolebljivosti u zaštiti suvereniteta svoje zemlje i dostojanstvenog očuvanja nacionalnih tradicija.

“Sa zadovoljstvom ističemo visoki nivo poverenja i uzajamnog razumevanja koja su postala temelj rusko-srpskih odnosa koji se razvijaju u duhu strateškog partnerstva, prijateljstva i savezništva”, navela je Matvijenko.

Matvijenko je poručila da su u Savetu Federacije Federalne Skupštine Rusije zaintresovani za razvoj konstruktivnog parlamentarnog dijaloga sa Narodnom skupštinom Srbije i opredeljeni za dalje jačanje saradnje na bilateralnoj osnovi, kao i u multilateralnim formatima na dobrobit naroda.

Dačiću je poželela uspeh u odgovornoj zakonodavnoj delatnosti, a narodu, kako je navela, bratske Srbije procvat i blagostanje

Predsednik Mili Medželisa, parlamenta Azerbejdžana, Sahiba Gafarova poželela je stabilan napredak i prosperitet prijateljskom narodu Srbije, kao i dalji procvat toplih odnosa između dve zemlje. Čestitka je stigla i od predsednika Islamske Konsultativne skupštine Irana Mohameda Bagher Ghalibafa.

“Nadam se da ćemo zahvaljujući političkoj volji visokih zvaničnika i parlamentarnoj saradnji dve zemlje, biti svedoci sve većeg jačanja i produbljivanja bilateralnih odnosa”, napisao je on i poželeo sreću i prosperitet prijateljskom narodu Srbije.